Taxaties

Bij een goede taxatie worden alle aspecten van de woning meegenomen. Dat zijn: type woning, aantal vierkante meters woonoppervlak en perceel, aanwezigheid van garage en opslagruimte, bouwjaar, staat van onderhoud, ligging en omgeving en niet in de laatste plaats energielabel. De belangrijkste redenen voor taxatie zijn (naast zaken m.b.t. erfenisrecht, boedelscheiding, schenking en WOZ-beschikking) verkoop, aankoop en financiering van woningen.

 
Taxatie bij verkoop van uw woning:

Taxeren bij  verkoop is uitbalanceren. U wilt die keuzen maken, die leiden tot een voorspoedige verkoop van uw woning tegen een prijs waarvan u later geen spijt krijgt. Daarom besluit de woning te laten taxeren door een onafhankelijke, deskundige taxateur. De drie belangrijkste punten om te kiezen voor een onafhankelijke taxatie voordat u uw woning gaat verkopen: 
 1. Het belang van verkoopmakelaars is woningen zo snel mogelijk te verkopen, zij zullen veelal geneigd zijn een (te) bescheiden vraagprijs vast te stellen om snel te kunnen verkopen of een te hoge vraagprijs adviseren om de verkoopopdracht te krijgen.
 2. Verkopers hebben een emotionele band met hun woning, daarom zijn zij geneigd een prijs te vragen die potentiële kopers onnodig afschrikt.
 3. Een vraagprijs die door taxatie is vastgesteld op basis van objectieve argumenten geeft de u als verkopende partij evenals de potentiële koper vertrouwen. U kunt elkaar recht in de ogen (blijven) kijken.  


Taxatie bij aankoop van een woning:

Taxeren voor aankoop is prepareren. U wilt goed voorbereid zijn voor het nemen van een van de belangrijkste beslissingen in uw leven. 
 1. Menige woning wordt gekocht op emotionele en irrationele gronden: daar past u voor !
 2. U wilt zekerheid over de prijs, maar vindt de technische staat van uw huis zeker zo belangrijk
 3. U wilt, naast de koopprijs, een overzicht van de exploitatielasten (zoals energie en onderhoud)
 4. U wilt weten in welke relatie de vraagprijs staat t.o.v. vergelijkbare woningen in de omgeving.

 
Taxatie voor het verkrijgen van een hypotheek.

Taxeren voor het verkrijgen van een hypotheek is anticiperen. U wilt vooraf weten of de vraagprijs van de woning, die u op het oog heeft, in een juiste relatie staat tot de marktwaarde. Uw hypotheekbank wil graag de zekerheid dat het te lenen bedrag de marktwaarde niet overstijgt. Een goede taxatie biedt zekerheid aan alle betrokkenen. Dat is gezien de recente geschiedenis geen overbodige luxe, nietwaar?
 
Het taxatiedoel heiligt de middelen.
Het doel van de taxatie is bepalend voor het waardebegrip en de werkwijze. Is een volledig (gevalideerd) taxatierapport noodzakelijk, voldoet een NVM taxatie of is niet meer nodig dan een zogenaamde geveltaxatie? In alle gevallen is inschakeling van een gecertificeerd en beëdigd makelaar-taxateur aanbevolen c.q. vereist. In alle gevallen is taxatie een slimme investering.
 
Hoe werkt woontaxaties.nl ?
Woontaxaties.nl werkt binnen een vastgesteld werkgebied (20 kilometer vogelvlucht) in de regio rond ‘s-Hertogenbosch. Wilt u specifiek een gevalideerd rapport (NWWI of Taxateursunie), dan zal woontaxaties.nl dit voor u verzorgen. Voor die woning worden modelwaarden opgevraagd, gebaseerd op een vergelijking met andere objecten in de buurt. Woontaxaties.nl maakt vervolgens zelf het taxatierapport op en verklaart hierin op basis van zijn eigen expertise én lokale kennis eventuele afwijkingen tussen de getaxeerde waarde en de aangeleverde modelwaarden. Ter ondersteuning van zijn beoordeling voegt Woontaxaties.nl tenminste 6 referentieobjecten toe en licht deze toe. Zodoende wordt volledig helder hoe de taxatiewaarde is bepaald. Onze rapporten worden ter beoordeling aan het validatieinstituut voorgelegd. De voordelen van deze werkwijze zijn duidelijk, namelijk: 
 • Nauwkeurig en objectief
 • Kostenbesparend en snel
 • Onafhankelijk
 • Fraudeongevoelig
 • Inzichtelijk qua opbrengsten en risico's
 • Beschikbaar 24/7 online
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring